Nimbusparken 11, 2. Th · 2000 Frederiksberg · Tlf. 20675482 · forlaget@bogherognu.dk
 
H.C Andersen som ung
Af Frank Egholm Andersen
Illustreret af Poul Andersen

56 sider
80.00 kr. uden moms
100.00 kr. med moms

ISBN 87-90184-34-3

Om at tage til København som 14-årig med postdiligencen. Satse på at blive berømt som sanger og danser på Det Kongelige Teater. Være ung og sulten og finde sponsorer. Skrive teaterstykker, som bliver kasseret. Komme på latinskole som 17-årig. Og om at være ung i romantikken, om forelskelser og seksualitet. Men mest om at være drevet af en ubændig vilje...

Forfatteren Frank Egholm Andersen er lærer og cand. mag. i dansk. Han skriver let og veloplagt med mange paralleller til nutidens unge.


"I en række korte kapitler kastes der strejflys over forskellige sider af digterens liv og virke... hensigten med bogen som informerende appetitvækker er udmærket."
Thorkild Borup Jensen, Folkeskolen
"En lille, tilsyneladende uprætentiøs, men i virkeligheden ambitiøs bog om "H. C. Andersen som ung" - skrevet for unge."
John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet
"Frank Egholm Andersen har den for en formidler så sjældne evne, at han kan stille de spørgsmål (og besvare dem), som man ikke selv har tænkt over. Især ikke om H.C. Andersen. Ham kender vi jo - og jubelåret blir jo nok ét langt gab!... Forfatteren har en usædvanlig evne til at formidle dette unge, magre menneske i forhold til nutidens unge."
Steffen Larsen, Bogmarkedet
"Fin og brugbar bog om den unge H. C. Andersen... her er det ungdommen, der er vinklen... målgruppen, de unge, vil måske finde bogen mere interessant, når de bliver præsenteret for den i gymnasiet/hf eller evt. i folkeskolens ældste klasser... andre interesserede, også voksne, kan dog godt læse med, for det er en forfatter der ved noget om HCA og hans tid. Bogen er pæn og har gode s/h ill.
Bo Knudsen, lektørudtalelse, Dansk Biblioteks Center
"Det er en usædvanlig vellykket indføring for større børn i dele af digterens liv og hans samtid. Forfatteren er selv nysgerrig. Han spørger helt naturligt. Hvad så Hans Christian den aften, han ankom til hovedstaden? Hvor gik han hen? Hvor meget fik han egentlig i SU? Og var det almindeligt at rejse, som han gjorde? Et blik på digterens seksualitet hører også med. Det er formidling af bedste karat."
Steffen Larsen, POLITIKEN
"Forfatteren får på en god måde draget paralleller mellem ungdomsliv dengang og nu, hvorfor bogen især vil være velegnet til de ældste klasser i skolen. Andre interesserede kan dog også have stor glæde af denne gennemarbejdede bog."
Jette Andersen, Læsepædagogen
 
Til bestillingssiden »

Forlaget, priser og betaling »

Alle titler


100 års kærlighed
70´er rock
80´er rock
90´er rock
Ama´r nr. 1
Beat og folkemusik
Beatles for alle 2
Den danske krimi
Den nordiske femikrimi
Doktor Leunbach
Farligt begær
Forklædt som krimi
H.C Andersen som ung
Hans Scherfig som ung
Henrik Pontoppidan som ung
Herman Bang som ung
Hit House
Højskolen på gadeplan
Jazz i Reprisen
Johannes V. Jensen som ung
Kampen for fri abort
Karen Blixen som ung
Klaus Rifbjerg som ung
Man skal jo starte et sted. Peter Abrahamsen fortæller om sit liv.
Martin Andersen Nexø som ung
Mennesker på sindssygehospital
Mor var en engel
Mælkepop og pigtråd
Når jeg ser et rødt flag smælde
Overtro - mere end tro?
Pigtrådsmusik
Rock´n´roll - musik eller galskab?
Slå nu til, din tøsedreng
Steen St. Blicher som ung
Så hårene rejser sig
Tove Ditlevsen som ung
UNG 1900-1930
UNG 1930-1950
UNG I 50´ERNE
UNG I 60´ERNE
UNG I 70´ERNE
UNG I 80´ERNE
UNG I 90´ERNE
Unge, alkohol og fester