Nimbusparken 11, 2. Th · 2000 Frederiksberg · Tlf. 20675482 · forlaget@bogherognu.dk
 
UNG 1900-1930
Af Jens-Emil Nielsen
Illustreret af over 100 fotos m.m.

112 sider
159.20 kr. uden moms
199.00 kr. med moms

ISBN 9788790184544

6. bind i Ungdoms-KRØNIKEN handler bl.a. om:

Yngling, backfisch eller lømmel. Generationen, som måtte snuble i starten. Letsinding ungdom i en brølende jazztid. Fattigdom, drukkenskab og tuberkulose. Kvinderne får endelig stemmeret. Tyende og tjenestepiger arbejder 17-18 timer i døgnet. Mesterligt udførte spanskrørsslag i skolen. Geniet Dreyer og den erotiske die Asta. Liva Weel gnistrer af ungdom, humør og talent. Damer med korset og hatte så store som cykelhjul. Tænk, hvis han kysser mig og jeg får et barn? Kondomet er opfundet, men bliver ikke brugt. Kan Josephine Baker lære pigerne naturlighed? Kronprinsen lever det vilde ungkarleliv.


"Det er et tankevækkende og sympatisk projekt, Jens-Emil Nielsen er ved at føre til vejs ende. Det er godt, at vi får et stort og spændende værk om ungdommen i det 20. århundrede. Det er en stor fornøjelse at kigge på billederne, og jeg har fundet billedmaterialet utroligt spændende... kedelig bliver bogen aldrig, for forfatteren skriver flydende, forståeligt, fængende og med stort engagement... En krønike kan være en subjektiv kronologisk fortælling om et emne i modsætning til en videnskabelig og objektiv bog. Krøniken skal fornøje samtidig med, at den også gerne må oplyse. Det sidste er lykkedes for Jens-Emil Nielsen."
Ole Schramm, historie-online.dk
"En bladre-/læsebog hvor interesserede læsere får god lejlighed til at dykke ned i kroge og hjørner af datidens samfund... til brug i undervisningen for folkeskolens ældste elever og med sine mange forskellige punktnedslag i samfundet gennem 30 år til læsere der orienterer sig mod en introducerende og favnende fremstilling."
Finn Windfeldt Hansen, lektørudt., Dansk BiblioteksCenter
"Tak til Jens-Emil Nielsen, der med endnu en udgivelse i detaljeret og fængende form har sørget for at give os baggrundsstof for undervisningsforløb om de unge i 1900-tallet... et hundrede års ungdomskultur gjort levende i tekst og fotos. En fornem præstation... værket udmærker sig ved at være en konkret og velformuleret tekstmosaik med et væld af spændende fotos... som materiale til undervisningsforløb, der inddrager unge i det netop afsluttede århundrede, er både dette og de øvrige bind fra Jens-Emil Nielsens hånd ikke så lidt af et skatkammer.
Niels Martinov, Gymnasieskolen
"Anmelderen, som hverken har set endsige læst nogle af de tidligere udkomne bind, vil prøve at få fat i dem, for vurderet ud fra historien om tiden fra 1900 til 1930 er denne krønike en udmærket oversigt med punktvise dybere indblik i det skifte, der pågår i synet på ungdommen, dens vilkår og muligheder."
Mette Winge, POLITIKEN
"Jens-Emil Nielsens bog er et overflødighedshorn, som en anmeldelse kun kan give et ufuldstændigt indtryk af, men forhåbentlig nok til at det fremgår, at den er et must for ethvert skolebibliotek."
Knud Erik Pedersen, Skolebiblioteket
 
Til bestillingssiden »

Forlaget, priser og betaling »

Alle titler


100 års kærlighed
70´er rock
80´er rock
90´er rock
Ama´r nr. 1
Beat og folkemusik
Beatles for alle 2
Den danske krimi
Den nordiske femikrimi
Doktor Leunbach
Farligt begær
Forklædt som krimi
H.C Andersen som ung
Hans Scherfig som ung
Henrik Pontoppidan som ung
Herman Bang som ung
Hit House
Højskolen på gadeplan
Jazz i Reprisen
Johannes V. Jensen som ung
Kampen for fri abort
Karen Blixen som ung
Klaus Rifbjerg som ung
Man skal jo starte et sted. Peter Abrahamsen fortæller om sit liv.
Martin Andersen Nexø som ung
Mennesker på sindssygehospital
Mor var en engel
Mælkepop og pigtråd
Når jeg ser et rødt flag smælde
Overtro - mere end tro?
Pigtrådsmusik
Rock´n´roll - musik eller galskab?
Slå nu til, din tøsedreng
Steen St. Blicher som ung
Så hårene rejser sig
Tove Ditlevsen som ung
UNG 1900-1930
UNG 1930-1950
UNG I 50´ERNE
UNG I 60´ERNE
UNG I 70´ERNE
UNG I 80´ERNE
UNG I 90´ERNE
Unge, alkohol og fester