Nimbusparken 11, 2. Th · 2000 Frederiksberg · Tlf. 20675482 · forlaget@bogherognu.dk
 
UNG I 60´ERNE
Af Jens-Emil Nielsen
Illustreret af over 100 fotos og annoncer fra 60´erne

127 sider
159.20 kr. uden moms
199.00 kr. med moms

ISBN 87-90184-37-8

Bind 2 i Ungdoms-KRØNIKEN

Læs evt. om krøniken i artiklen "50 års ungdomskultur på
www.historie-online.dk/special/artikler/ungdomskultur.htm

Da Beatles kom til Danmark. Dansk pigtråd og beat: Fra The Cliffters til Peter Belli. Folkemusik: Dylan baner vej for Cæsar og Dissing. Det store musikalske flip: Fra Steppeulvene til Savage Rose. De tre prinsesser bliver forlovet, gift og får børn. Langt hår, lårkort og anti-mode. Fra Weekend til Balladen om Carl Henning. Pessar-debat, p-pille-revolution og porno-bølge. Fra grineflip til nedtur. Provoer, hippier og kollektiver. Skoleelever, lærlinge og studenter gør oprør. Fra atommarcher til Vietnam-demonstrationer. Ungdomsoprøret


"De unge gik på mælkepop, og rock´n´roll blev afløst af Beatles, Stones osv, og inden årtiet var slut, kørte ungdomsoprøret for fuld udblæsning med langt hår, hippier, hash og gruppesex. Nielsen har fundet mange fine billeder frem til dokumentation af de glade dage."
Jannik Lunn, Bogmarkedet
"Jens-Emil Nielsen har et bredt og flot overblik over perioden, og hans indledende konstatering af, at de fleste unge i det meste af årtiet var nydelige (faktisk lidt bøvede) unge mennesker, er sand og væsentlig for forståelsen af hvor radikal udviklingen var... Sammenlignet med den anden generelle "årti-serie", Portræt af et årti, er Jens-Emil Nielsens mere personlig. Den er bedre skrevet, den tager udgangspunkt i danske forhold, og derfor læner den sig mere mod de krøniker, Hammerich o.a. har skrevet om livet i Danmark i den seneste historiske periode. Bogen er oplagt til alle de opgaveskrivere, der skal skrive om årtiet, men den vil også blive slugt af alle os, der var unge dengang."
Jørgen Bartholdy, lektørudtalelse, Dansk Biblioteks Center
"Det er en meget omhyggelig og omfattende bog, Jens-Emil Nielsen har skrevet. Han kommer hele vejen rundt, hvilket kapiteloverskrifterne signalerer... Danmark var langt mere borgerligt og pænt, end man måske tror i dag. Det var jo derfor, der var et oprør... har det meste med, ligesom i en god undervisningsbog. Jeg kan ikke sætte en finger på hans arbejde."
Helle Hellmann, POLITIKEN
"En glimrende skildring af hele årtiet 1960-70, fortalt personligt og lige ud ad landevejen... En festlig, klog, kærlig og provokerende skildring. Af en nær fortid."
Gregers Dirckinck-Holmfeld, Ekstra Bladet
"Journalisten, forfatteren og forlæggeren Jens-Emil Nielsen udgav i fjor "UNG I 50´ERNE" og spurter videre med et signalement af det følgende årti, de udskældte og nostalgiske 60´ere... Vi får i bogen en appetitvækkende repetition af 60´erne ved hjælp af en farverig tekst og sort-hvide fotos, der gør sig i præsentationen."
Lars Ole Knippel, Jyllands-Posten
"Bogen er skrevet til unge i dag for at give dem et mere nuanceret og troværdigt billede af at være ung i 60´erne, og den giver et udmærket billede af perioden. Den kan bruges i projekter omkring vores nærmeste historie også for at minde os, der også var unge i den periode, om hvad der egentlig skete."
Susanne Ernst, LVUfagbladet (voksen- og ungdomsundervisere)
"Flot nostalgisk tilbageblik på en tid på en tid, hvor alt var i forandring. Og hvor det var lidt sjovere være ung... bogen er flot illustreret med mere end 100 sort/hvide fotos og annoncer."
Lis Hylander, Kvindernes Fagblad
"I 2002 kom bogen "UNG i 50´ERNE", og afsætningen har været så god, at både forfatter og forlag har fået mod på at lave en krønike ud af det... for os, som var unge dengang, var det en spændende tid med forandring, nytænkning, nybrud og fremgang... det var bare så vildt, at der går frasagn om det endnu... så meget, at de unge af i dag tror, at det ville være herrefedt for dem at være en del af det, og at de er født for sent... skønt teksten ikke direkte er henvendt til de unge, men er lidt bred og indforstået, skal der da nok være afsætning for den på skolebiblioteket..."
Hans Erik Berthelsen, FOLKESKOLEN
 
Til bestillingssiden »

Forlaget, priser og betaling »

Alle titler


100 års kærlighed
70´er rock
80´er rock
90´er rock
Ama´r nr. 1
Beat og folkemusik
Beatles for alle 2
Den danske krimi
Den nordiske femikrimi
Doktor Leunbach
Farligt begær
Forklædt som krimi
H.C Andersen som ung
Hans Scherfig som ung
Henrik Pontoppidan som ung
Herman Bang som ung
Hit House
Højskolen på gadeplan
Jazz i Reprisen
Johannes V. Jensen som ung
Kampen for fri abort
Karen Blixen som ung
Klaus Rifbjerg som ung
Man skal jo starte et sted. Peter Abrahamsen fortæller om sit liv.
Martin Andersen Nexø som ung
Mennesker på sindssygehospital
Mor var en engel
Mælkepop og pigtråd
Når jeg ser et rødt flag smælde
Overtro - mere end tro?
Pigtrådsmusik
Rock´n´roll - musik eller galskab?
Slå nu til, din tøsedreng
Steen St. Blicher som ung
Så hårene rejser sig
Tove Ditlevsen som ung
UNG 1900-1930
UNG 1930-1950
UNG I 50´ERNE
UNG I 60´ERNE
UNG I 70´ERNE
UNG I 80´ERNE
UNG I 90´ERNE
Unge, alkohol og fester