Nimbusparken 11, 2. Th · 2000 Frederiksberg · Tlf. 20675482 · forlaget@bogherognu.dk
 
Beat og folkemusik
Af Jens-Emil Nielsen
Illustreret af ca. 100 fotos og covers

123 sider
159.20 kr. uden moms
199.00 kr. med moms

ISBN 9788790184759

Dansk rock 1966-1970: Den tredje bog i serien om dansk rock starter med folkesangeren Cæsar og slutter med flippernes og hippiernes foretrukne gruppe Alrune Rod. Indimellem kan man læse om Per Dich, Cy, Maia & Robert, Trille, Frode Veddinge, Freddy Fræk, Hasse & William, Paddy Doyles, De Gyldne Løver, The Immigrants, Exploding Mushroom, Povl Dissing, go-go piger, The Beefeaters, psykedelisk lysshow, Steppeulvene, flower power, Young Flowers, Carsten Grolin, Burnin Red Ivanhoe, Brøndby Pop Club, Galleri 101, Klub 27, Farvergade 10, Savage Rose, Maxwells, Hurdy Gurdy, The Red Mustangs, Jackson´s Garden, Den Gamle Mand Og Havet, Ache, Delta Blues Band, Furekåben, Hey Joe´s Ballonrute, Daddy Coolbreeze, Hair og Day Of Phoenix.

"Det hidtidige højdepunkt i serien... Nielsen har altså kort sagt gjort det igen - lavet en detaljerig, underholdende og både lettilgængelig og samtidig temmelig nørdet bog om et emne, han tydeligvis brænder for".
Espen Strunk, gaffa.dk, 4 stjerner
"Gennem meget informative tekster og en perlerække af fotos levendegøres denne spændende og banebrydende periode, så man ligefrem kan høre musikken spille for sit indre... Med de to bøger "Pigtrådsmusik" og "Beat og folkemusik" har Jens-Emil Nielsen leveret et fremragende og helhedsorienteret billede af dansk pigtråd, beat og folkesang fra 1960-70".
Poul Nowack, Fan Club for dansk pigtrådsmusik, Facebook
"Jens-Emil Nielsen er nået frem til sluttresserne i sin ganske imponerende gennemgang af dansk rock... samlet sammen i denne flotte bog, hvis billedmateriale selvfølgelig også er meget spændende at studere... Der synes ikke at være glemt noget, i hvert fald ikke noget af betydning... Meget læsværdig".
Poul Porskær Poulsen, historie-online.dk
"Hippie-musik, tjald og go-go bryster... det var den periode, hvor musikken blev kaldt beat og endnu ikke rock, der er emnet for historie-fortælleren Jens-Emil Nielsens tredje bog om dansk rockmusik. Pigtråden var smuldret, og frem af hashtågerne steg bands, der virkelig kunne spille deres instrumenter og også selv kunne skrive deres sange - og ofte på dansk".
Allan Lykke, ekstrabladet.dk
"Bogen er meget gennemarbejdet og har virkelig taget mig med storm. Som musikbibliotekar er denne bog en sand guldgrube af brugbare oplysninger, som jeg kan bruge i min formidling af musik... En super lækker udgivelse der bestemt ikke kommer til at stå og samle støv på hylderne. Kan varmt anbefales til alle biblioteker, store som små".
Lars Ovesen, Dansk BiblioteksCenter
"Tager læseren med på en herlig tur gennem 1960´ernes danske beat og folk... skøn bladrebog, der kan bruges til en indre drømmetur til flower-powertiden... Bogen har en bred appel og hjælper med at svare på en anden rockhistories bogtitel: Husker du? Svaret er JA - med stor hjælp fra Jens-Emil Nielsen".
Peter Elmelund, bibzoom.dk
"Herlig læsning for enhver, der i 60´erne fik en musikalsk ballast, vi efter nogles mening hænger uhjælpeligt og alt for bedrevidende fast i".
Christian Rimestad, Folkebladet Horsens
"I kombination med elevernes musikanalyser og et andet gymnasiefag vil bogen bestemt være relevant... Jer, der er fra den tid... læs den, det er meget underholdende!"
Stig Claus Levinsen, Gymnasieskolen, 5 stjerner
"Et mesterværk med et hav af gode historier. Intet mindre. Bogen, der er spækket med fine fotos og mange gamle covers i farver, er en smuk tur ad Mindernes Boulevard!".
Bjarne Nielsen, Arbejderen
"Fremragende bog om slut-60´ernes danske rock... Endelig er den her, bogen jeg ikke anede, jeg havde savnet. Et leksikalt opslagsværk i form af en række biografier, der byder på en velskrevet og godt disponeret oversigt over dansk rock 1966-1970 med vægten lagt på beat og folkemusik... Nielsen formår at skille begreberne fra en skæv tid og sætte dem sammen i en forståelig kontekst... Nielsen er godt hjemme i sit stof og giver i glimrende omend temmelig komprimerede biografier et fint billede af både tiden og personerne."
René Gummer, Weekendavisen
 
Til bestillingssiden »

Forlaget, priser og betaling »

Alle titler


100 års kærlighed
70´er rock
80´er rock
90´er rock
Ama´r nr. 1
Beat og folkemusik
Beatles for alle 2
Den danske krimi
Den nordiske femikrimi
Doktor Leunbach
Farligt begær
Forklædt som krimi
H.C Andersen som ung
Hans Scherfig som ung
Henrik Pontoppidan som ung
Herman Bang som ung
Hit House
Højskolen på gadeplan
Jazz i Reprisen
Johannes V. Jensen som ung
Kampen for fri abort
Karen Blixen som ung
Klaus Rifbjerg som ung
Man skal jo starte et sted. Peter Abrahamsen fortæller om sit liv.
Martin Andersen Nexø som ung
Mennesker på sindssygehospital
Mor var en engel
Mælkepop og pigtråd
Når jeg ser et rødt flag smælde
Overtro - mere end tro?
Pigtrådsmusik
Rock´n´roll - musik eller galskab?
Slå nu til, din tøsedreng
Steen St. Blicher som ung
Så hårene rejser sig
Tove Ditlevsen som ung
UNG 1900-1930
UNG 1930-1950
UNG I 50´ERNE
UNG I 60´ERNE
UNG I 70´ERNE
UNG I 80´ERNE
UNG I 90´ERNE
Unge, alkohol og fester