Nimbusparken 11, 2. Th · 2000 Frederiksberg · Tlf. 20675482 · forlaget@bogherognu.dk
 
Jazz i Reprisen
Af Jens Jørn Gjedsted
Illustreret af mange fotos

204 sider
239.20 kr. uden moms
299.00 kr. med moms

ISBN 9788793093720

JAZZ I REPRISEN er den personlige historie om en legende. 100 koncerter lørdag eftermiddage i en biograf i en af Københavns nordlige forstæder i årene 1967-1970. Det var her den unge, lovende generation af jazzmusikere fik lejlighed til at eksperimentere frit, og hvor musikere mødtes og spillede på kryds og tværs i mange af de moderne stilarter og samtidig snusede til den nye progressive beatmusik. Det var her, man kunne høre navne som Kenneth Knudsen, Pierre Dørge, Jesper Zeuthen, Blue Sun, Ole Matthiessen, Henrik og Michael Hove, Erling Kroner, Ole Streenberg, Jens Søndergaard og mange flere – navne, som snart blev toneangivende i dansk jazz. REPRISE TEATRET blev et kulturelt fyrtårn i Søllerød. Biografdirektør Ulrik Uhrskov forvandlede den almindelige forstadsbiograf til Danmarks første ”Art Cinema” med permanent kunstudstilling, kunst- og debataftener, klassiske koncerter og musikfilm. Jazz i Reprisen: Hver lørdag fra september til maj i 2 ½ år levede dette sted som centrum for jazz og blev magnet for unge fra hele Storkøbenhavn. HOLTE OG SØLLERØDS ungdom fandt et samlings- og fristed, hvor den dels kunne høre ny musik og dels bare mødes og udveksle meninger og holdninger i en meget spændende og turbulent tid i ungdomsoprørets første år. Også ude i sovebyerne, hvor Jazz i Reprisen blev et helle midt i aktioner for nye samlingssteder og oprettelsen af kollektiver for kunst og kultur. JENS JØRN GJEDSTED. Trompetist. Programmedarbejder i DR i 40 år, stifter, i perioder redaktør og i 19 år medarbejder på 70’ernes og 80’ernes toneangivende musiktidsskrift MM (som startede i Jazz i Reprisen). Forfatter af bl.a. Montmartre gennem 10 år og medforfatter på en lang række jazz- og rockleksika. Skrev det store afsnit om 70’erne i bogen Jazz i Danmark 1950-2010.

"Den personlige historie om at være håbefuldt ungt jazzmenneske i midten af 1960´erne... Lokale røster, der tilsammen danner en smuk mosaik af udsagn, men det er først og fremmest Gjedsted selv, der sikkert fører ordet... Heldigvis er det leksikale isprængt anekdotisk stof, og visse historier har efterhånden fået mytens karakter, som da et flygel blev transporteret til Reprisen trukket af Kenneth Knudsen lille røde sportsvogn... Gjedsted er en god og loyal fortæller... En herlig bog".
Henrik Palle, POLITIKEN
"Selv om man måske kan synes, det er en lokal sag for Holte og omegn, er det faktisk et stykke vigtig dansk jazzhistorie samt historien om rockmusikkens overgang til syre- og fusionsmusik... Velfortalt og veldokumenteret... Bør anskaffes til alle hovedbiblioteker".
Per Månson, lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter
"Fremragende bog... Nu er Jens Jørn Gjedsted for alvor dykket ned i historiens - og erindringernes - køkkenmødding. Afdækket dem lag for lag i en fin kombination af dokumentation fra samtiden og efterrationaliseringens kommentarer... En slags enorm scrap-bog af personlige udsagn, billeder og artikel-gengivelser".
Jørgen Siegumfeldt, tidsskriftet Jazz Special
"Et kendetegn for en vellykket jazzbog er altid et vist mål af anekdotisk stof. De små skæve musikerhistorier er der adskillige af i trompetisten og DR-medarbejderen Jens Jørn Gjedsteds sympatiske bog... en vildtvoksende mosaik med forskellige personers indtryk og erindringer... det er historien om dansk musik i nogle år i slutningen af 1960´erne, hvor der var interessante brydninger mellem genrerne".
Lars Brix Nielsen, Weekendavisen.
 
Til bestillingssiden »

Forlaget, priser og betaling »

Alle titler


100 års kærlighed
70´er rock
80´er rock
90´er rock
Ama´r nr. 1
Beat og folkemusik
Beatles for alle 2
Den danske krimi
Den nordiske femikrimi
Doktor Leunbach
Farligt begær
Forklædt som krimi
H.C Andersen som ung
Hans Scherfig som ung
Henrik Pontoppidan som ung
Herman Bang som ung
Hit House
Højskolen på gadeplan
Jazz i Reprisen
Johannes V. Jensen som ung
Kampen for fri abort
Karen Blixen som ung
Klaus Rifbjerg som ung
Man skal jo starte et sted. Peter Abrahamsen fortæller om sit liv.
Martin Andersen Nexø som ung
Mennesker på sindssygehospital
Mor var en engel
Mælkepop og pigtråd
Når jeg ser et rødt flag smælde
Overtro - mere end tro?
Pigtrådsmusik
Rock´n´roll - musik eller galskab?
Slå nu til, din tøsedreng
Steen St. Blicher som ung
Så hårene rejser sig
Tove Ditlevsen som ung
UNG 1900-1930
UNG 1930-1950
UNG I 50´ERNE
UNG I 60´ERNE
UNG I 70´ERNE
UNG I 80´ERNE
UNG I 90´ERNE
Unge, alkohol og fester